💎 Summer Tips: How To Smell Good All Day 💎

by - 7/08/2019



What's up my people?

Iskreno, nekako mi se sviđa to što sam sada opet malo aktivnija na blogu. Imam neki osjećaj kao da sam vas poprilično zapostavila posljednjih mjeseci i sada kada je sve opet kao i inače, osjećam se dobro.

U ovom današnjem postu ću vam predstaviti neke veoma korisne savjete koji bi vam mogli pomoći da ovog ljeta ostanete potpuno svježi i da izbjegnete neke neugodne situacije.

Svima nam je stalo do toga da izgledamo što bolje, da se osjećamo što bolje pa onda, ko bi od nas htio osjećati neugodnost zbog lošeg mirisa? Ljeto je i veoma je teško savladati ih jer su temperature velike ali ipak, postoje neke sitne stvarčice koje bi vam mogle pomoći oko toga.

Pripremila sam neke dobre ideje koje su veoma često pomogle i meni pa idemo odmah da ih i vama predsavim!


Tuširajte se svakog jutra

-Krećemo od osnovnog..Tuširajte se svakog jutra. Nemojte biti lijeni i zapostavljati se toliko da nemate vremena za brzo tuširanje. To je ono što trebate raditi uvijek. Kada je ljeto često se zbog vrućina znamo znojiti čak i po noći kada spavamo i onda mislim da je najbolje da prije svega, odmah ujutro saperete sve to sa vašeg tijela. Tuširanje će također učiniti vaše jutro puno boljim, razbudit će vas i vaši najdraži mirisi će vas opustiti.

Koristite šampon za suho pranje kose

-Iako je ljeti nekako takav period da bismo skoro svaki dan trebali prati kosu, mislim da ipak niko nema vremena za to. Ne zaboravimo nikako da nije dobro za vašu kosu da je perete svaki dan.. Kosu perite često ali ipak, između pranja koristite šampon za suho pranje kose. Korištenjem šampona za suho pranje kose ćete vašu kosu učiniti čišćom ali ćete također i prekriti neke neugodne mirise koji se ljeti mogu nakupiti čak i u vašoj kosi. 


Perite odjeću redovno

-Iako možda nekima od vas zvuči ludo prati odjeću nakon jednog nošenja, mislim da je to ono što bi trebali raditi tokom ljeta. Veoma mnogo se znojite i ukoliko npr. ne operete vašu majicu koju ste nosili taj znoj će ostati u njoj jako dugo i kada je obučete ponovo to će biti najgora moguća situacija koja se mogla desiti jer će loš miris biti veoma, veoma jak. 

Osvježite vašu obuću

-Ukoliko su vaše najdraže starke zahvatile neki neugodan smrad onda to možete riješiti čak i bez pranja. Preko noći u vašu obuću stavite po jednu vrećicu čaja i ostavite tako da se svi mirisi 'zarobe' u toj vrećici. Probala sam ovaj trik jednom iii.. pa mogu reći da koliko-toliko radi. Ne možete očekivati čuda, jer se ona neće desiti i vaša obuća neće biti kao nova ali loš miris će biti ublažen barem malo.

Nosite mali dezodorans svuda

-To vam nije problem barem. Ako idete negdje, ubacite mali dezodorans u vašu torbu. Nije teško nikako a taj dezodorans koji ponesete zapravo može spasiti vaš dan. Ne rizikujte :)

Parfem

-Parfem je veoma dobar za prekrivanje loših mirisa i naravno bez parfema nema baš tako mnogo ni onih dobrih haha.. Imam neke savjete koji bi vam mogli pomoći sa vašim parfemom..
Nanesite vaš parfem na sljedeća mjesta: iza uha, u laktove, koljena, ručni zglob.. To su najbolja mjesta za nanijeti parfem. Također, prije nego li našpricate vaš parfem, možete nanijeti vazelin ili neki losion bez mirisa kako bi vaš parfem trajao još duže. Još jedan savjet je taj da ne utrljavate vaš parfem jer ćete ga tako jednostavno..obrisati? haha 

.....


Stigli smo do kraja ovog posta.
Nadam se da vam se svidio i da će vam neki od ovih savjeta biti korisni.

Enjoy summer and stay fresh :)

Komentirajte ii..
Thank you for reading! :) 



You May Also Like

25 comments

  1. Ne vozim se gradskim prevozom, ali kažu daje tamo pakao... Svima lepo proslediti link do tvog posta i svi mirni! haha 😄
    Pratim te!🤗

    I'mperfect

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah, lijepo si me nasmijala. Hvala ti <33

      Delete
  2. I loved the tips!
    I miss summer, it's very cold here :(

    https://www.heyimwiththeband.com.br/

    ReplyDelete
  3. Ah yes one should smell good all day lol. And summer time this is a bit more challenging.

    Allie of
    www.allienyc.com

    ReplyDelete
  4. great tips, I also have a Hera hair perfume that smells gorgeous and great for protecting against pollution <3 great post!

    www.samanthassnaps.co.uk
    samantha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the tip Samantha :) Kisses <3

      Delete
  5. Super savjeti i u poptunosti se slažem sa svima.

    New Post - http://www.exclusivebeautydiary.com/2019/07/1st-anniversary-of-exclusive-beauty_9.html

    ReplyDelete
  6. These are some excellent tips! With the weather being so warm now, it's definitely important to shower often and use scented products thoughtfully.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. I always find I wear much more perfume in summer because it tends to be shared more when the heat hits our skin! :)

    aglassofice.com x

    ReplyDelete
  8. Thanks for your tips!
    And thank you for your kind comment on my blog. Do you want to follow each other?
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, that would be great. Thank you too <3

      Delete
  9. Odličan post draga, jako korisni savjeti :) Meni osobno tuširanje dobro dođe i kao rashlađenje u ove tople dane i kao opuštanje :)

    Ako želiš pogledaj moj novi post:
    https://doroty4.blogspot.com/2019/07/maturalna-vecera.html

    ReplyDelete
  10. Hey!
    Thanks for the tips! I loved the pics!
    xoxo
    www.somosvisiveiseinfinitos.com.br

    ReplyDelete
  11. Great tips.
    I need a lot of shower because I live in a tropical country.
    Kisses!

    galerafashion.com

    ReplyDelete
  12. i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346

    ReplyDelete
  13. girl i really needded this post to beat the summer
    keep in touch
    www.hairfashionbeautyblog.blogspot.in

    ReplyDelete
  14. Great and interesting tips:**Regards!

    ReplyDelete
  15. Zdravo
    Oprostite, ali samo da vam kažem da smo lokalna tvrtka i nudimo novac zajmovima svim ozbiljnim i iskrenim ljudima kako bismo povećali njihov posao ili napravili kupnju. Kamatna stopa iznosi 3% godišnje.
    Za više informacija, molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila ili WhatsApp.

    E-pošta: simondurochefort@gmail.com
    WhatsApp: +33756949346

    ReplyDelete