Apps That Might Help You This School Year 📱

by - 9/19/2019


Hello my readers!

Long time, no..see? Škola je uveliko počela! Mislim da je svako od nas drugačije doživljava ali mislim da se oko jedne stvari svi možemo složiti. Kada je pitanju škola mislim da nam je svima poznato da je to za nas učenike nešto veoma teško i stresno i da je zbog toga najbitnije da pronađemo što više olakšanja koliko možemo. Pa, pošto sam ja osoba koja MNOGO vremena provodi na internetu, laptopu, mobitelu..pronašla sam neke zanimljive načine za koje vjerujem da bi mogli pomoći meni pa i vama da preživimo i ovu školsku godinu tj. da ona prođe malo lakše.
U ovom postu ću vam predstaviti neke aplikacije koje ja volim koristiti kada je upitanju škola, učenje, obaveze..koje meni uvijek pomognu.

Pa, ne želim duljiti, idemo na posao jer nas čeka mnogo aplikacija :)
Photomath


Ova aplikacija je veoma jednostavna ali veoma,veoma korisna. Dakle, ako imate neki zadatak iz matematike a ne znate kako da ga uradite onda ga jednostavno možete uslikati s ovom aplikacijom i ona će vam dati rezultat. Još bolje, pored toga što ćete dobiti rezultat, dobit ćete i uputstvo kako je taj zadatak urađen korak po korak. Ne kažem da se uvijek trebate osloniti na ovu aplikaciju ali ipak, nekada u nekim ozbiljnim situacijama (ili ako ste taj dan preumorni da mislite o matematici) može doći veoma korisno :)

Duolingo

-Duolingo je meni najdraža aplikacija kada je učenje stranih jezika u pitanju. Ne morate koristiti ovu aplikaciju samo ako želite nauliti neki novi strani jezik nego je jednostavno možete koristiti ukoliko želite malo usavršiti onaj jezik koji učite u školi. Aplikacija je jednostavna i zabavna a može vam mnogo pomoći kada je u pitanju učenje stranog jezika. Dakle, kada imate slobodnog vremena onda jednostavno otvorite aplikaciju i malo vježbajte strani jezik koji učite u školi i budite the best :)

Forest

-Već nekoliko puta prije sam pričala o ovoj aplikaciji tako da sam sigurna da vas većina zna za nju. Aaali, za vas koje ne znate da vas malo upoznam. Ovo je jedna aplikacija koja vam može pomoći da ostanete fokusirani kada radite ili kada učite. Uđete u aplikaciju, postavite vrijeme i za to vrijeme dok vi radite raste vaše malo drvo ali ukoliko napustite aplikaciju tj ukoliko ne ostanete fokusirani dok radite onda vaše drvo umire. Nije li to tragedija? 

QuizUp

-A sada, malo zabave! Kada želite da učite o nečemu ali ne želite baš da se zamarate već želite nešto zanimljivo, onda jednostavno možete instalirati QuizUp i igrati kvizove na bilo koju temu koja vas interesuje. Bukvalno možete pronaći kvizove na sve teme koje vas interesuju i na taj način možete možda nešto i naučiti a i plus ono što je još zabavnije jeste to da se možete takmičiti sa vašim prijateljima ili s bilo kim u svijetu za titulu najboljeg :D
Postavite rekord među vašim prijateljima, pa u vašoj zemlji pa u svijetu! Vjerujte mi, veoma je jednostavno zaraziti se ovom aplikacijom i veoma je zabavna.

Calm

-Sljedeća aplikacija je Calm. Mislim da sam i o njoj možda već nekada pričala ali nisam sigurna.. Kao što svi znamo škola nekada može biti malo previše naporna i stresna i zato mislim da je veoma bitno da imamo neko vrijeme za sebe da se opustimo. Aplikacija Calm je aplikacija koju ja koristim baš za to. Odlična je i njene melodije baš umiruju. Sigurna sam da bi i vama nekada mogla doći baš korisno :)

Alarmmon i Shake it Alarm

-I za kraj imam ove dvije aplikacije za vas čvrste spavače. Ja nisam osoba koju je teško probuditi ali ipak kada se probudim imam običaj jednostavno nastaviti sa spavanjem i ako ste i vi takvi onda vam preporučujem Shake it Alarm. Shake it Alarm se ne može ugasiti niti na jedan drugi način osim da ga tresete neko vrijeme. Za to vrijeme dok tresete vaš mobitel ćete se baš nekako razbuditi i nećete više biti baš toliko pospani. A ovaj drugi alarm, Alarmmon je za vas čvrste spavače kojima je bukvalno potreban nekakav šok ujutro da se probudite haha! Ovaj alarm će učiniti da vaša duša napusti vaše tijelo ujutro hahaha i ne šalim se. Koristila sam ovaj alarm nekoliko puta i bukvalno se prestravim svaki put kada zazvoni jer je toliko glasan i zvukovi su nevjerovatni. Odmah se budim i odmah se razbuđujem uz ovaj alarm ali ja ga iskreno ne volim toliko koristiti jer kao što sam već rekla, malo previše se šokiram kada se budim s njim hahaha. Možda kod vas neće ostaviti isti utisak ali možete ga isprobati :)

_____

I to je to!
Ovo su aplikacije koje ja preporučujem da koristite ove školske godine i vjerujem da bi vam one mogle doći veoma korisno.
Da li vi imate neke aplikacije koje koristite za školu?
Koja od ovih aplikacija koje sam navela zvuči najbolje i najkorisnije za vas?
Komentirajte i kao i uvijek..
Thank you for reading :) 

You May Also Like

15 comments

  1. I don't know these apps. They look so helpful! Have a beautiful day.
    https://chicchedimamma.com/

    ReplyDelete
  2. Čula sam za većinu, a mislim da ću od ovih isprobati QuizUp i Calm jer ih nisam do sada isprobala. Koristan post, ako želiš pročitaj moj:

    Metode za organizaciju vremena, kvalitetne aplikacije i YT kanali #BTS

    ReplyDelete
  3. What a helpful post! My friend tried out the calm app and absolutely loved it. I really want to give it a try as well.
    the-creationofbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Čula sam za većinu ovih aplikacija. PhotoMath mi je bila jako korisna tokom osnovne škole, kao i Duolingo kada sam imala vremena za još jedan jezik. Hvala što si podelila ove aplikacije sa nama. Pratim te, nadam se da ćeš uzvratiti.

    https://sweetsunshinexx.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
  5. Thanks for the tips I will check these apps out xoxo Cris
    https://photosbycris.blogspot.com/2019/09/stepping-back-in-time-with-kate-kasin.html

    ReplyDelete
  6. Od ovih aplikacija sam čula za prve tri, od kojih sam probala Photo math, mada ga ne koristim jer mi matematika i fizika idu odlično. A preko Duolinga učim španski i usavršavam italijanski. Što se tiče ostalih, probaću neku od njih. Super i koristan post.💖

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno draga. Drago mi je da si saznala i za nešto novo <3

      Delete
  7. Ne parlerò a mia figlia che è tornata a scuola da qualche settimana :-)

    https://nettaredimiele.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Obožavam duolingo! Hvala na preporukama :)

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

    ReplyDelete
  9. Hey great selection of apps, thanks for the recomendations

    Allie of
    www.allienyc.com

    ReplyDelete